Logo_picture_only_transparant

2020

Leden:  Els Van Remoortel, Guido Vastenavondt, Roger Vanderschueren, Maryvonne Detemmerman, Solange Louchaert, Sonja Spannenburg, Jacqueline Surdiacourt,
                  Aline De Weireld, Marcel Deliens, Mady Van Volsem, Petra De Pryck, Marie-Ange Nysters, Els Huygen, Danny D’hoe, Monique Houpe en Michel Rucquois.
20200109-Nieuwjaar

Donderdag 9 januari 2020 – Nieuwjaar vieren


Op de eerste atelierdag van het jaar vieren we samen Nieuwjaar.
De hapjes worden er elk jaar nog lekkerder op …

Tussen het vieren door maken we nog even tijd om te brainstormen over onze volgende tentoonstelling.

?????????????

Vrijdag 6 maart 2020 – naar Luik


Onze eerste uitstap van het jaar is een feit. We splitsen ons op in twee groepen. De eerste gaat met de wagen naar Luik de tweede neemt de trein. We ontmoeten mekaar in het Grand Café de la Gare van het fraaie GARE DES GUILLEMINS.

Eerst bezoeken we de verassende tentoonstelling ‘Toutankhamon‘ in GARE DES GUILLEMINS. Dan samen eten in Brasserie Liegeoise en in de namiddag is het de beurt aan de tentoonstelling ‘Hyperrealism Sculpture, Ceci n’est pas un corps.’ in LA BOUVERIE.

20200319-Corona

Donderdag 19 maart 2020 – de grote ramp begint hier


Vanaf donderdag 19 maart 2020 kunnen we geen gebruik meer maken van onze lokalen in Westrand wegens de CORONA PANDEMIE. Om wat “Quality Time” in te halen, plannen we vier activiteiten tijdens de vakantie. Geen van deze plannen haalt de realiteit. Alles afgelast …

Het najaar begint positief. Onder strikte maatregelen kunnen we weer samenkomen. Het atelier hervat op 3 september 2020.
Op 29 oktober 2020 haalt de pandemie ons weer in en worden de ateliers afgelast tot nader bericht.

20200611_204711

Donderdag 11 juni 2020 – bij Solange


We kunnen nog niet in het atelier om te schilderen, maar komen toch bijeen om samen een (weerziens-corona) -feestje te bouwen bij Solange thuis (danke!!!) in haar prachtige tuin; goed beschut tegen de mogelijke regenvlagen onder haar grote party tent.

Deze bijeenkomst werd ook een tussentijdse Algemene Vergadering waar we de statuten aanpasten: van nu af volgt de werking van de groep het kalenderjaar (van 1 januari tot 31 december). Deze wijziging werd goedgekeurd.

20200619-FeliXart

Donderdag 19 juni 2020 – moderne kunst in FeliXart


Het atelier is nog steeds verboden terrein, dan maar een museumbezoek, dat kan en dat mag!
We vertrekken met verschillende wagens en spreken af aan de balie van het museum (FeliXart).
De tentoonstelling ‘Abstracte Kunst in Vogelvlucht‘ geeft ons een mooi overzicht van de abstracte kunst in België (begin 20ste eeuw tot nu).

Na deze culturele injectie gaan we eten in Brasserie Kasteel Beersel. Er is gereserveerd op naam van Kleur & Palet