Logo_picture_only_transparant

2021

Leden:  Els Van Remoortel, Guido Vastenavondt, Roger Vanderschueren, Maryvonne Detemmerman, Solange Louchaert, Sonja Spannenburg, Jacqueline Surdiacourt,
                  Aline De Weireld, Marcel Deliens, Mady Van Volsem, Petra De Pryck, Marie-Ange Nysters, Els Huygen, Danny D’hoe, Monique Houpe en Michel Rucquois.

Donderdag 27 mei 2021 – in de tuin van Solange


Het zou een fijne dag worden. Eindelijk met onze kunstvrienden bijeen om samen te schilderen in de tuin van Solange.
Dat het een fijne dag zou worden kwam helemaal uit … maar van schilderen kwam niets in huis.
We waren allemaal zo gelukkig om mekaar eindelijk terug te zien en we hadden zoveel aan mekaar te vertellen dat we onmiddellijk met de cava begonnen en we zijn niet meer gestopt met drinken en toasten en eten en lachen en … totdat het zes uur was voor we er erg in hadden. Tijd om naar huis te gaan … met een leeg tekenblok. Lees ook de speech van de voorzitter.

Donderdag 16 juni 2021 – Werken aan de Kruisborrekapel


Voor ’t eerst sinds lang schilderen we samen in de natuur. We zitten in de heerlijke lommer van het groen rond de Kruisborrekapel in Asse. Na een frisse dronk kunnen we aan het werk. Eerst een goed plaatsje vinden en dan maar tekenen, klodderen en … honger krijgen.

Rond half zes pakken we ons boeltje samen en trekken naar brasserie De Koekoek. Daar worden we heel goed ontvangen en beleven een heerlijke avond op het terras in de schaduw van enkele parasols.

Donderdag 29 juli 2021 – de watermolen in Sint-Gertrudis-Pede


We zouden eerst gaan schilderen aan zee … het liep even anders …
De meteorologische omstandigheden waren te ongunstig: de zee werd afgelast.

Doch niet getreurd, we komen toch samen. Eerst samen iets eten in “Klein Nederloo”, daarna naar de watermolen in Sint-Gertrudis-Pede om te tekenen of schilderen.

20210812-Kapel_Van_Bevingen_Heilige_Rita

Donderdag 12 augustus 2021 – de kapel van Bevingen


Met z’n zessen in twee wagens trokken we naar Neigem, naar de kapel van de heilige Rita. Vol goede moed gingen we aan de slag, ervan overtuigd dat deze heilig (patrones van de hopeloze gevallen) onze creativiteit gunstig zou beïnvloeden. Van de regen moeten we geen schrik hebben maar een echt zomerse dag was het nu ook weer niet. De zon bleef al te lang verscholen achter een dik wolkendek, wat alles een beetje somberder maakte. Dat is dan ook te zien aan de resultaten van de dag. Gelukkig was het restaurantje van goede kwaliteit en zijn we het etablissement niet ontvlucht.